El projecte SAVASCO assisteix a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya FESC 2021

Els dies 23 i 24 d’octubre 2021 s’ha celebrat la 10a edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) al recinte de l’antiga fàbrica Fabra i Coats situada al barri de Sant Andreu de la ciutat de Barcelona. En ella s’han presentat múltiples projectes i iniciatives que treballen pel foment d’una economia més justa i solidària, la intercooperació, l’impacte social i la justícia climàtica.

ARQBAG SCCL, un dels membres del consorci del projecte SAVASCO ha participat com expositora per tal de compartir i explicar els projectes en els que estan treballant per aconseguir una arquitectura de baix impacte ambiental centrada en respondre a las necessitats de les persones i garantir la transferència de coneixement a través de la construcció, de l’estudi de materials, energia i salut.

En aquest context es va explicar el projecte europeu Interreg SAVASCO, cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), amb l’objectiu d’apropar al públic els treballs de recerca que s’estan desenvolupant per a la reutilització dels residus del sector agrícola en la construcció, des de la mirada d’una economia circular, com a potencials estratègies i respostes també a les necessitats urgents de descarbonització del sector.

Els visitants van poder interactuar amb algunes de les mostres de les proves de materials realitzades en el laboratoris de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB), col·laboradors del grup de recerca GICITED de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i van poder comparar-los amb altres materials i productes ja existents en el mercat, alhora que conèixer l’estat del projecte, la constel·lació d’agents implicats i va servir d’invitació per tal de seguir els avenços i la seva evolució.

Aquesta presència a la Fira de la FESC2021 ha permès promoure la visibilitat del projecte i alhora, explorar possibles i potencials sinèrgies per articular una xarxa d’agents dels sectors implicats, que és un dels objectius del projecte.

Comments are closed.