Segona jornada de trobada d´actors i intercanvis a Sant Cugat del Vallès

Jornada d'intercanvis sobre els sectors de biomaterials i les qüestions relatives a la seva estructuració

En aquesta segona jornada de trobades i intercanvis organitzada a Espanya, hi van ser presents els actors del sector de la bioconstrucció i l’agricultura de la regió catalana. L’esdeveniment va tenir lloc divendres 1 d’abril a l’ETSAV (Escola Tècnica d’Arquitectura del Vallès) i va reunir una vintena de participants que van poder debatre sobre els reptes dels biomaterials per a la construcció.

L’objectiu de la jornada era aprofitar l’experiència dels actors que actuen als diferents nivells de la cadena de valor dels biomaterials (agricultors, arquitectes, enginyers i constructors) per alimentar el debat entorn del cas de la valorització de les tiges de blat de moro i gira-sol per a la construcció.

Mariana Palumbo (UPC) va presentar primer el projecte SAVASCO abans d’introduir les presentacions dels ponents que van poder donar testimoni de la seva experiència a diferents nivells de la valorització dels productes agrícoles i de l’ús de biomaterials per a la construcció. A continuació trobareu la llista de ponents i les seves presentacions:

La jornada va continuar amb una visita als tallers on es fabriquen els materials desenvolupats al projecte. Els participants van poder observar de prop les matèries primeres, l’equip i els materials de construcció i debatre amb l’equip encarregat de la producció dels blocs de terra i agregats de tiges de blat de moro i gira-sol i dels panells de medul·la de tiges de gira-sol. Finalment, una visita a l’obra del prototip va tancar la jornada i va permetre explicar els sistemes constructius amb els materials desenvolupats que finalment s’executaran.

L’equip del projecte SAVASCO vol mostrar agraiment a totes les persones que han participat en aquesta jornada i espera reunir-se amb tots els actors de la demarcació catalana el 6 de maig de 2022 per a la inauguració del prototip, de nou al campus de l’ETSAV.

Comments are closed.